Paluu

Laitteet

Paluu

 
 
Videoiden tuottamiseen käytän seuraavaa laitteistoa. Laitteistolla saa tuotettua HD- ja/tai 4K-videoita sekä maksimissaan 24,3 megapikselin still-kuvia.

 

Laitteiston kuva Laitteiston tekninen nimi Laitteiston kuvausteemoja
 Nikon Z 6 peilitön järjestelmäkamera Nikonin uusinta peilittömien sarjaa. Ammattitason laitteisto.Hankittu tammikuussa 2019. Kameralla saa HD- ja/tai 4K videota ja 24,3 magapikselin still-kuvia. Kamerassa ovat erittäin monipuliset säädöt. Kameralla saa jopa 12 kuvaa sekunnissa. Kameralla voi kuvata erittäin isoilla ISO-arvoilla ilman kohinan oleellista esilletuloa (25 600). Kamerassa on 273 tarkennuspistettä.

 Osmo Pocket gimbaalikameralaitteisto Tällä pienikokoisella laitteistolla saa HD- ja/tai 4K videota tai still-kuvia. Laitteiston gimbaalia antaa mahdollisuuden kuvat vaikkapa juostessa niin, että kuva pysyy vakaana. Nopeasti käyttöönotettavissa. Helppo kuljetettava.

Kuvassa Osmo Pocket ja vierällä normaali kuulakärkikynä.

 Drone

 DJI Phantom 4 Professional

Oiva kuvauslaite ilmakuvauksiin. Saa sekä HD- että 4K-tasoista videokuvaa ja laadukkaita still-kuvia. Lentoaika akulla noin 25 minuuttia. Minulla on kolme akkua. Yleisin lentokuvauskorkeus on välillä 50...150 metriä. Erikoistapauksissa kuvauskorkeus 300...400 metriä. Aika usein lentolupa tulee pyydettyä Porin lentoaseman lennonjohdolta.

 Sony HDR-740VE videokamera HD-tason videokamera. Varmatoiminen peruslaitteisto. Videokuvauksessa jalustan tai gimbaalin käyttö on aivan välttämätöntä. Tämä on vanha palvelija, joka on seurannut minua kuvausreissuillani jo vuosikausia.
   Canon G7X Tehokas pokkari, jolla saa tuotettuna niin HD-videota kuin tehokkaita still-kuviakin. Tämä kamera on ollut käytössäni jo ainakin vuodesta 2012.
   Kännykkä Samsung XXX Kännykällä otan "hätätilanteessa" kuvia ja tarvittaessa palan videotakin.
     

 

Videoiden editointiohjelmat
Missä tarvitaan Editointiohjelman nimi Kommentteja
 Videoraitojen editointi  Pinnacle Studio 22  
 Videoraitojen editointi  Adobe Premiere Elements 2019  
 Valokuvien käsittely  Adobe Photoshop Elements 2019  
 Valokuvien käsittely  Adobe Lightroom  
 Valokuvien ja tekstin editointi  Corel Photopaint  
     
     

 

Videoiden tekeminen kokonaisuutena on oivaa puuhaa. Pitää olla kuitenkin vähintäin seuraavat kolme asiaa hallinnassa tai ainakin tuntuma niihin, jotta kuvaamisesta tulee mielekästä puuhaa. Nimittäin ensinnäkin pitää olla intoa ja kipinää videoiden tekemiseen ja siihen liittyvän tekniikan hallitsemiseen. Toisekseen tulee olla visio tai tavoite, mitä kuvaan ja miksi kuvaan ? Minä haluan kertoa tarinoita tai tehdä dokumentteja. Jokapäiväisistä asioista. Kolmanneksi pitää olla sellainen laitteista, jota hallitsee ja jolla saa edes kohtuullista teknistä jälkeä syntymään.