Paluu

Kyläsaaren tieverkosto isossa murroksessa

Paluu

  

 Metsäkeskuksen Veikko Kuntsi selvitti hyvin havainnollisesti ja kansantajuisesti mitä merkitsee, kun iso määrä teistä Kyläsaaressakin "muuttuu" yksityisteiksi vuoden 2013 alussa. Kuvat Jorma Liiho

Yksityisteitä koskevista menettelytavoista ja tiekunnista sekä niiden perustamisesta löydät lisää tietoja kohdasta "Aktiviteetteja/ Kyläsaaren Yksityistiekunnat"
Tuntuu siltä, että nyt kyläsaarelaiset ovat "heränneet" tämän yksityistieasian todellisuuteen. Sitä kuvasti jo sekin, että kohtalaisesti kyläläisiä oli kuulemassa Veikko Kuntsin "madonlukuja" eli todellista tietoutta siitä, mitä käytännössä tulee tapahtumaan vuoden 2013 alusta lähtien yksityisteiden osalta.
Kysymyksiä ja ajatuksia sateli ilmaan positiivisen aktiiviseen tahtiin.
Paljon muuttuu. Paljon tulee tehtävää eteen. Neuvottelut ovat alkaneet.
Kyllä. Kyllä. Karttoja jos toisiakin tullaan tarvitsemaan ja tulkitaan ahkerasti lähikuukausina. Naapureiden kanssa on myös löydettävä rakentavan positiivinen yhteistyö asian saattamiseksi hyvään lopputulokseen.
Tietoutta haetaan. Tietoa, solidaarsuutta sekä yhteistyötä tullaan tarvitsemaan roppakaupalla, jotta tämä seuraavan kahden vuoden ajalle pääosin ajoittuvat yksityistiehankkeet saadaan kirjoihin ja kansiin sekä käytännön hoitotyöt toimimaan.
Kokouksen loppupärskintä on vasta alkua tulevalle.