Paluu

Videot

Paluu

 
 
Kaikki julkisesti tuottamani videot löytyvät osoitteesta "youtube jorma liiho"

Tästä aineistosta saat jatkossa videon nimeä klikkaamalla näkyviin juuri haluamasi videon. Liikkuvassa kuvassa on mukana niin liikkuva kuin paikallaankin oleva kuva (valokuvat) sekä ääni. Tuoksuja, tuulta sekä lämpötilojen tuntumaa valitettavasti ei vielä saa mukaan videoaistumukseesi. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa sekin homma hoitunee tyylikkäästi. Videoissa kerrotaan tarinoita. Joskus lyhyempiä. Toisinaan perusteellisimpia dokumentaarisia lähestymistapoja eri aiheisiin.

Kaikki videot katsottavissa myös isolta "putkelta" televisiostasi, jos Sinulla on vain nettiyhteys telkkariisi. Videokohtainen yhteys tulee toimimaan lähipäivinä...

 

Videon esitekuva Kuvauspaikka Videon nimi Videon sisällön pääkuvaus

 

Montenegro - Osa 2

  Tässä osassa matkataan syvemmälle Montenegroon. Niksicin ja Zabljakin kautta Tara-kanjoniin. Sieltä upeita vuoristoteitä pitkin Mojkovacin ja Kolasin kautta pääkaupunki Podgoricaan. Ja täältä edelleen rannikkoseudulle.

Montenegro - Osa 1

 Montenegro 2019 - Osa 1 Tämä osa kertoo Montenegron rannikkoseuduista. Budva, Tivat ja Kotorinlahti. Löhöilijän ja auringonpalvojan reissukohde upeine maisemineen.

Pori

 Pitki Pori torrii - Osa 1 Porin yleisilmettä kuvaava videokokonaisuus. Liikutaan niin maalla kuin ilmassakin. Näytetään eri kuvakulmia elävästä Poristamme. Toria unohtamatta. Porin murteella. Tottakai ! Kesto 7;49 minuuttia.

Meri-Pori

 Kokemäenjoen jokisuisto Edetään Porin keskustasta pitkin Kokemäenjokea aina Reposaareen johtavalle sillalle asti. Katsotaan, miltä jokisuisto näyttää niin ilmasta kuin veneestäkin katsottuna. Tulvasuojeluhankkeen projektipäällikkö Pekka Vuola kertoo vesistön tilasta "menneisyydestä" nykypäivään.

Pori

 Suviseurat 2017 Suviseurat ovat luterilaisen kirkon yhteydessä toimivan vanhoillislestadio-laisen herätysliikkeen jokavuotinen tapahtuma. Vuonna 2017 tapahtuma oli Porissa ja siellä oli yhteensä 88.000 sanan kuulijaa. Katselin ja kuvasin tapahtuman "ulkopuolisin" silmin. Hienosti organisoitu tapahtuma.

Pori / Meri-Pori

 Höyryveturil Mäntyluotoo Video sisältää höyryveturin matkan Porin rautatieasemalta Mäntyluottoon ja takaisin. Kuvaukset on tehty niin ilmakuvauksena dronella kuin maakamerallakin. Kesto 9:36 minuuttia.

Intia  Silmäys Intiaan Tässä dokumentissa kuljettan Intian ison maaperän pienellä tontinkulmalla. Aineisto antaa kuitenkin selkeää osviittaa intialaisesta elämänmenosta ja eritoten määrättyjen eläinten roolista jokapäiväisessä elämässä.

Meri-Pori  Meren Halaus Meren Halaus kertoo tarinaa Puhtaan Veden Puolesta. Fortum suunnittelee käynnistävänsä tuhkanpesuprosessin Kaanaassa. Syntyneet jätteet kipattaisiin Yyterin edustan vesialueelle. Video kertoo asiantuntijakommentteja puolesta ja vastaan. Kesto 19,12 minuuttia.

Reposaari  Minun Porini Reposaari Hieno paikka. Reposaari. Räpsöö. Kamera kiersi muutamaan otteeseen Reposaaren kaduilla, kujilla ja siivet selässä myös Räpsöön yläilmoissa. Rantaparlamentin jäsen Veikko Andersson kertoo nuoruusaikaisia juttuja 1950-luvun Reposaaresta. Avoimet pihat vuonna 2016 ovat myös merkittävässä roolissa tässä dokumentissa. Kesto 11,26 minuuttia.

Kyläsaari  Suomi 100 Kyläsaari Tämä tarina vie kuulijansa Kyläsaaren koululaiset Suomen 100-vuotistapahtumaan. Timo Helavuori ja Soile Tuominen organisoivat koko koulun oppilaita ja henkilökuntaa Suomea koskettavan tapahtuman koulun pihalle 15.09.2017.

Yyteri  Golfia Yyterissä Tältä näyttää Yyterin golfkenttä. Puttaukset ja muutamat oivat väylälyönnit. Videosta saat tuntumaa käytännön golf-pelaamiseen.

Kyläsaari

 Kyläsaaren Kiinteistönomistajat 50-vuotta Aineisto on kuvattu Kyläsaaren Kiinteistönomistajat ry:n 50-vuotisjuhlatilaisuudesta Kyläsaaren Kylätalolla 24.11.2018. Kesto 14:34 minuuttia.

Kyläsaari  Kyläsaaren Kiinteistönomistajat

 Juhlavideo

 

Satakunta  Pekka Vehmaskangas ja Vehmasputki Dokumentti kuvaa Vehmasputken perustajan Pekka Vehmaskankaan elämän-tarinan. Tarina kertoo myös porilaisen Vehmasputki Oy:n elinkaaren vuosilta 1976-2018. Tarina alkaa 1900-luvun alkuajoilta ja päättyy vuoteen 2018.

Reposaari  Minun Porini Räpsöö: Tunteet nurkkaan Teatteri Reposaaren riemukas esitys kesältä 2016, jossa tilanteet soljuvat vauhdikkaasti musiikin siivittämänä tapahtumasta toiseen. Kesto 9,17 minuuttia.

Kyläsaari  Tuomas Koivuviita ja Kyläsaaripäivä 2018 Tumppi - Tuomas Koivuviita - ja kitaristit Erkki Lundgren ja Reijo Nevanranta antavat musiikillista antia Kyläsaaripäivän viettoon. Sama porukka on esiintynyt usein Kyläsaaren Kylätalolla. Milloin tanssien orkesterissa, milloin eli laulelmatapahtumissa tai Kyläsaaripäivillä.

Eri puolilta maailmaa  Miehemme maailmalla Näkemyksiä maailman menosta allekirjoittaneen silmin niin Indonesiasta, Kiinasta, Etelä-Afrikasta, Brasiliasta, Eurooppasta ja taitaa matkalla olla muutama muukin maa. Turvallisuus niin työelämässä kuin liikenteessäkin nousee oleelliseen osaan tarinan kerronnassa.

Meri-Pori  Preiviikistä Yyteriin Tämän on maan mainio patikointireitti. Paljon erilaisia luontokohteita. Hienoja pitkospuita. Edetään meren rannassa suolaisen meren henkäyksen vilvoittavassa pikk vireessä.

Sveitsi  Switzerland 2017 Matkaamme Sveitsin maaseudulla. Hienoja vesistöjä ja upeita vuoristo-maisemia. Suhteellisen kallis maa, mutta etenkin pyöräily- ja patikointi-mahdollisuudet ovat herkullisen korkealla tasolla.
Meri-Pori  Uniluoto ja Kallo kesällä 2016 Uniluoddon ja Kallon maisevat saavat aivan uuden ilmeen, kun tätä hienoa seurua katsoo lintuperspektiivistä. Kesto 11,03.
Meri-Pori  Minun Porini: Uniluoto Uniluodon olemusta helmi- ja maaliskuussa 2016. Silmäilyä linnun näkökentästä. Totuttelua dronekuvauksiin. Kesto 7,38.
Pori  Porin asuntomessut 2018. Osa 4/4 Asuntomessujen viimeinen osa näyttää miltä osa itse messukohteista näytti messujen aikana. Kesto 12,54.
Pori  Porin asuntomessut 2018. Osa 3/4 Miten rakentui bunkkeri messualueelle ? Messutalot valmistuvat talo talolta. Kesto 16,27.
Pori  Porin asuntomessut 2018. Osa 2/4 Vahvaa taustaa asuntomessujen taustoista. Mitä puuhailtiin Rauma-Repolassa tällä tontilla aikanaan ? Kauko Isomäki valoittaa taustoja. Museon rakennustutkija Liisa Nummelin puolestaan taustoittaa alueen käyttöä 1860-luvulta alkaen. Kesto 20,21.
Pori  Porin asuntomessut 2018. Osa 1/4 Miltä alue näytti ennen messutalojen tuloa. Miten rakennustyöt lähtivät käyntiin. Sitä pääsee silmäilemään oheisessa videossa. Kesto 9,12.
Kyläsaari  Vuosi vaihtuu Kyläsaaressa Vuosi 2017 vaihtuu vuodeksi 2018 Kyläsaaren K-Kaupan lähimaastossa. Tunnelmia ilotulituksineen vuodenvaihteen tapahtumasta. Kesto 6,31.
Pori  SM-maratonmelonta 2016 Porin Melamajavat järjestivät SM-maratonmelonnan Kokemäenjaolle Porin keskustassa. Kesto 14,17.
Meri-Pori  Yyteri Motocross 2016 Simo Kivin open. Kilpailijoita oli toistasataa. Rata suljettaneen vuonna 2019. Kesto 10,24.
Honkajoki  300 ja risat Pesämäen moottorirata Xxxxx. Esa Elo ja Seppo Ampio kaksipyöräisten ratatykkien ohjaimissa. Kesto 11,43.
Meri-Pori  Vesijettien pärinää Vesijettiporukan vuosittainen kokoontuminen ja leireily toi Kalloon hieman toistakymmentä pärisevää menopeliä. Teknisesti hienoa osaamista. Mutta rankasti meluavaa menoa. Kesto 13,00.
Kyläsaari  Minun Porini: Talkoot Naapuritontille on nousemassa uusi asuinrakennus. Vanha autotalli ja varastosuuli on rakennustöiden tiellä. Suuli pitää purkaa. Ja se tehtiin tiukkana talkootyönä. Kesto 7,56.
Pori  Minun Porini Maaliskuu 2016. Pori näyttäytyy keväisessä asussaan. Kesto 9,05.
Kyläsaari  Kyläsaari helmikuussa 2016 Dronekuvaukseni yksi ensimmäisistä julkisista kohteista. Talvista olosuhdetta. Kesto 7,37.
Meri-Pori  Yyterin Kylpylähotelli 4,23

 

     

 

Videoiden tuotanto jatkuu. Joskus tiiviimmin. Toisinaan harkitummin. Aihealueet ovat kuitenkin seniorimaisen "kypsiä" eli harkittua tarinankerrontaa. Osa aineistostani menee "yksityiskäyttöön" eli niitä ei julkaista youtube-kanavalla. Jos tarvitset videokokonaisuuden omasta jutustasi, niin ota yhteyttä. Käytettävänäsi ovat tällöin kaikki niin "maa- kuin ilmakuvauksen" mahdollistavat laitteistot.