Kaikki kunnia ja tuki Ukrainan kansalle

Vladimir Maidenkerääjä

Vladimir Maidenkeräilijä Putin otti ja sivalsi uskomattomalla voimalla itseään verrattuna pikkuruista kansaa kohtaan. Käsikirjoitus tulee vaikkapa Suomeen kohdistuneista Mainilan laukauksista, jolloin silloisen Neuvostoliiton joukot ampuivat ensin omia joukkojaan ja kertoivat, että Suomi pomittaa heitä. Tästä saivat syyn hyökätä Suomea vastaan – valheita valheiden perään !

Onneksi lähes koko muu maailma on tuominnut vahvasti nämä toimet ja etenee yhtenäisenä auttaen ja tuomiten Putinin toimet.

 

Suuruudenhullu ajatus

Ei ole kielletty suuruudenhullua ajattelemasta, mutta jos tälläiset ajatukset panee vielä toteutukseen gaspadin Vladimirin lailla, niin sitten on iskettävä takaisin ja lujasti.

Helmikuun viimeisenä päivänä 2022 EU, Englanti, Yhdysvallat ja Japani laittoivat voimaan voimakkaat Venäjä-pakotteet. Venäjä ulos pankkisektoreista, venäläisten oligarkkien ja pankin ulkomaiset varat jäädytetään, Venäjälle lentokielto EU:n alueelle ja Englantiin sekä Yhdysvaltoihin ja Japaniin.

Skakun ymmärsi, ettei hänellä ollut muuta mahdollisuutta kuin räjäyttää itsensä sillan mukana, jotta tehtävä onnistuu. – Vitali räjäytti sillan, mutta kuoli siinä samalla – Hänelle myönnetään postuumisti Ukrainan sankari – mitali !

Sankari Vitali Skakun

Iltalehti 28.02.2022

Hersonin alue on strtegisesti tärkeä maakunta niin Ukrainalle kuin Venäjän armeijallekin. Se sijaitsee välittömästi Krimin miehitetyn niemimaan pohjoispuolella ja sitä kautta venäläishyökkääjä pääsisi jatkamaan marssiaan Ukrainan sisäosiin.

Tämän ymmärsi myös nuori Vitali Shakun, joka ilmoittautui vapaaehtoiseksi räjäyttämään Krimiltä Hersonin puolelle menevän sillan. Skakun ehti hyvissä ajoin asettamaan panokset paikoilleen, mutta hänen vielä ollessaan sillan alla tankit vyöryivät sillan päälle.

 

Vitali ja Vladimir Klitsko

Satakunnan kansa 01.03.2022

Vladimir: Minulle kerrottiin nuorena, että USA on kamala paikka, jossa asuu agressiivisia ihmisiä ja ampuvat toisiaan kaduilla. Minulle kerrottiin, että he haluavat hyökätä meidän kimppuumme ja tehdä meistä orjia. Joskus uskoin, että minun pitää puolustaa maaatani hulluja amerikklaisia vastaan.

Kun Vitali 17-vuotiaana matkusti ensimmäisen kerran USA:han, niin hän huomasi, miten paljon maa erosi heidän maastaan. Olin aina luullut, että oli vain yhdenlaista juustoa. Ruokakaupassa olikin satoja juustoa.

Nyt veljekset ovat eturintamassa puolustamassa omaa maataan – Ukrainaa – Venäjän käsittämätöntä hyökkäystä vastaan. Veljekset ovat Ukrainalaisia, eivät venäläisiä.

 

Ukraina - jaksakaa vielä

Jos olisin nuorempi, niin mieleni tekisi laittaa maastopuku päälle, Suomi-konepistooli kainaloon ja lähteä fyysisesti helppaamaan ukrainalaisia.

Isäni oli sotainvalidi, joka haavoittui Suomen taistellessa Venäjää vastaan Metsäpirtin taisteluissa 30.08.1943 lähellä kotiaan Karjalassa. Perinteet velvoittavat.

Putinin etäisyys muihin

Niinistön sanoin: ”Putin on katkera ja viha kasvaa sisältäpäin. Se alkaa äiti-Venäjästä ja Ukraina on osa tätä. Putin on tehnyt itselleen tehtävän öiti-Venäjästä.”

”Äiti-Venäjään perustuva ajattelumalli selittää sitä, mikä muuten jäisi selittämättä. Kulttuurillinen linssi vaikuttaa hyvin paljon Putinin ajatteluun. Hän näkee itsensä Venäjän kehollistumaksi ja venäläisen suurvaltaperinteen jatkajaksi”

Kuvassa diktaattori Putin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron 7.2.2022

Busha / Raatteen tie

Ukrainassa käydään uudelleen Suomen talvisotaa. Se on ollut monen suomalaisen ajatus kuluneen viikon traaagisina päivinä. Talvisota alkoi Neuvostoliiton hyökkäyksellä 30.11.1939 ja kesti ”105 kunnian päivää”.

Ukrainaan Venäjä hyökkäsi 24.02.2022. Goljat ja Daavit ovat jälleen vastakkain, vaikka totuuden nimissä: jos Ukraina 2022 on Daavid, Suomi 1939 oli Lilliputti. ”Talvisota merkitsi Teille Suomen kansan yhdistymistä. Se sama toistuu meillä nyt Ukrainassa”, ukrainalainen historian tutkija, tohtori Kovajlov vertaa.

Kuvia Putinin sylttytehtaasta Ukrainassa

Kiovan lähialue

Kiovan lähialueella on jopa 1.200 siviilin haudat. Venäjän armeijan joukot tappoivat nämä siviilit valtaamillaan alueilla Kiovan lähistöllä. Myöhemmin ukrainalaiset saivat ajettua venäläissotilaat pakosalle Kiovan lähialueilta.