Videot

Tällä sivustolla on esillä eniten katselukertoja tai muulla tavalla merkittävästi mielenkiintoa herättäneitä videoita. Tämä sivusto päivittyy melko useasti. Tule seuraamaan, mitä ajankohtaista tapahtuu Porin (Pori, Meri-Porin alue, Kyläsaari) alueella. Ja toisinaan aktiivisten tapahtumien saatossa  mennä askelletaan myös eri puolille muuta maailmaa (Indonesiaan, Intiaan, Kiinaan, Brasiliaan, muutamiin Euroopan maihin ja tietysti myös Suomeen). Tule ja viihdy videoiden parissa.

Kuvaa klikkaamalla pääset allekirjoittaneen YouTube-kirjastoon valkkaamaan Sinua kiinnostavat videotarinat. YouTube Jorma Liiho.

Alla suosituimpia videoaiheita

Reissu Venäjän Karjalaan

Suomi menetti Venäjän Karjalan Neuvostoliitolle viime sotamme jälkimainingeissa. Paljon suomalaisia joutui evakkoon synnyinseudultaan Suomeen.

Nyt joukko Karjalan asukkeja ja heidän jälkipolviaan tekivät reissun ”isiensä maille”. Tule mukaan kesäiselle matkalle, jossa saat hieman tuntumaan myös tämän päivän Venäjään.

Klikkaa kuvaa, niin video avautuu…


Suomi 100 - Kyläsaari

Porin Kyläsaaren oppilaat, opettajat ja kaikki muu henkilöstö halusivat tuoda merkittävän monipuolisesti esille Suomen 100-vuotista taivalta.

Ensin koululaiset rakensivat näyttävän Suomen lipun koulun pihaan. Videossa tuodaan hyvin esille lipun rakentamisen erilaiset elementit. Ja tämän päälle annettiin menemään juhlamielellä letkajenkkaa.

Klikkaa kuvaa, niin video avautuu…

 


Puhtaan meren puolesta

Edesmenneen Jyrki Kankaan kipparoima Puhtaan Meren Puolesta-kansalaisyhdistys järjesti Yyterissä ja Reposaalella tialsuuden, johon oli saapunut suuri joukko asiantuntijoita paneelikeskusteluun.

Aiheena oli Fortumin tuhkanpolttolaitos Kaanaassa, joka päästää jätteensä Yyterin vesiin juuri Yyterin hiekkarannan edustalle.

Klikkaa kuvaa, niin video avautuu…

Villa London - Räpsöö

Stuuvari Axel Gottschalk-Gustafsson – Reposaaren kuningas – rakennutti Räpsööseen huvilan, joka valmistuis vuonna 189x.

Seuraavina omistajina olivat Otto Werner Hacklin (1916-1976), Antti Vanhakartano (1976-1986), Kari Dunderberg (1986-2020).

Sampsa Kataja osti huvilan itselleen vuonna 2020. Videonkaksi osaa kertovat huvilan rakentamisesta ja ihmisten elämisestä huvilassa tai huvilan ympäristössä lähes 130-vuoden ajalta.

 

Preiviikistä Yyteriin

Kuljetaan polkuja ja pieniä teitä pitkin Preiviikistä Yyteriin. Välillä askelletaan muutama kilometri hienoja pitkospuita. Välillä askellukseen tulee mukaan joukko KaalimaanKakaroiden päiväkotilaisia. He myös vetävät päivätirsat reitin varrella teltoissa.

Matkalla kulkija kohtaa monen eri tyypin metsää. Vankkaa kuusikkoa. Tyypillistä mäntymetsää. Jokisuiston kosteutta ja Yyterin alueen hienoa hiekkapohjaa.

Pihlavan Halssi

Pihlavan Halssin puutalokokonaisuus on harvinaisuus Suomessa. Kokemäenjoen jokisuiston entinen työläiskortteli elää uutta elämäänsä hienosti saneeratuissa taloissaan. Persoonallisuutta.

Videolla pitkän linjan halssilainen Markku Heino kertoo Halssin historiaa ja tätä päivää omaan luontevaan tapaansa.

Tapa Halssissa elää ja olla on aivan omanlaisensa. Tiivis, hieman muista erillään maantieteellisesti oleva yhteisö

 

Porin asuntomessut 2018

Olen tehnyt Porin asuntomessuista 2018 neliosaisen videosarjan. Videoilla esitellään niin messualueen aikaisempia taustoja kuin tietysti itse messualueen rakentamista ja kohoamista Porin Karjarantaan.

Messualueen historiaa valotta Satakunnan Museon rakennustutkija Liisa Nummelin ja Rauma-Repolan verstastaustaa messualueella tuotantopäällikkö Kauko Isomäki. Nämä haastattelut ovat videosarjan kakkososassa.


Kyläsaari 50-vuotta

Kyläsaaren Kiinteistönomistajat ry perustettiin 17.11.1968. Vuonna 2018 tuli 50-vuotta täyteen. Oheiselta videolta pääset seuraamaan Kyläsaari-päivän tapahtumia juhlavuonna.

Tilaisuuden juonsi Elina Wallin. Tilaisuus pidettiin Kyläsaaren Kylätalolla 24.11.2018.

Suviseurat 2017 - Pori

Vanhalestadioilaisten Suviseurat 2017 Porissa olivat merkittävän ponnekas tapahtuma. Paikalla oli väkeä noin 80.000 henkilöä.

Järjestelyt toimivat jopa paremmin kuin mihin olisivat pystyneet ammattimaiset yritykset. Kaikki toimi. Ja siisteys oli täydellistä niin tapahtuman aikana kuin tapahtuman jälkeenkin.

Klikkaa kuvaa, niin video avautuu…

 


Kokemäenjoen jokisuisto

Videolla edetään Porin kaupungin keskustasta meren ääreen. Vesa Vuola kertoo paljon tulvansuojelusta liittyen joen historiaan ja nykytilaan.

Katsojana saat niin ilma- kuin maakuvausten ja selostuksen avulla ennennäkemättömän kuvan Kokemäenjoen jokisuistosta. Tällaista kokonaiskuvaa ei pysty hahmottamaan kulkiessa autolla joenvartta pitkin tai vaikkapa veneellä jokea pitkinkaupungista meren rannalle

Klikkaa kuvaa, niin video avautuu…


Silmäys Intiaan

Kyläsaaresta Intiaan on melko pitkä matka. Intiassa asuu 1.300 miljoonaa ihmistä eli väkeä riittää niin teillä kuin toreillakin.

Nyt pääset katsomaan ja tutustumaan pintapuolisesti Intian arkeen. Niin norusuihku kuin hienot rakennuksetkin tulevat tutuiksi. Myös nautaeläinten ihmeellinen käsittely laittaa ajattelamaan.

Klikkaa kuvaa, niin video avautuu…

Pitki Pori torrii - Osa 1

Nyt liikutaan Porin ytimessä. Kuljetaan pitkin keskustaa paikasta toiseen. Katsotaan, miltä Porissa näyttää. Tuoksut eivät valitettavasti tule mukaan tarinankerrontaan.

Pitki Pori torrii.ajatusmallista on videokirjastossa myös muita osia. Osa 2, osa 3 ja sitä rataa. Ja lisäosia tullee aina aika ajoin.

Klikkaa kuvaa, niin video avautuu…

 

Asukkaiden muisteloita

Hammaslääkäri Marketta Suominen, huvilan hyvin pitkäaikainen omistaja Kari Dunderberg ja monivuotinen huvilan asukki, taiteilija Eino Grön valottavat videon kakkososassa elämän moninaisuutta tässä persoonallisessa Räpsön huvilassa.

Sampsa Kataja on aloittanut pienimuotoiset saneeraustyöt huvilassa. Tulevat vuodet tai vuosikymmenet tulevat näyttämään suuntaa, johon Sampsa haluaa johdattaa tämän hienon huvilan kulkua.

 

Reposaari - Räpsöö

Reposaari on ollut ainutlaatuinen paiika asua ja työskennellä. Pitkään reposaarella pääsi vain veneellä, mutta nyt jo noin 70-vuotta saarelle on päässyt myös tie- ja rautatiemahdollisuuksin.

Videossa pääset tutkailemaan ja katsomaan tämän päivän saareen. Sen yksityiskohtiin ja elämänmuotoihin.

 

 


Uniluoto ja Kallo

Yksi Porin suosituista rentoutumisalueista on ehdottomasta Kallo ja siinä sivussa Uniluoto.

Meren voima, vahva suolainen pärske tai lämpimän kesäinen aurinkoinen hellittelyilma. Täällä voi itse kukin kokea luonnon moninaiset antimet juuri omanlaisellaan tavalla.

 

 

Juhlavuoden yhteenveto

Tässä videolla on koottuna lyhyt yhteenveto aktiivisesta toiminnasta kylässämme.

Tilaisuuteen osallistui myös Pekka Haavisto, joka toimi myöhemmin myös ministerinä Suomessa.